Major Tom - A David Bowie tribute

24 februari 2018

“Something happened on the day he died”. ..Bowie is niet meer. De man die op de aarde was gevallen. De dunne witte hertog. Ziggy Stardust. Major Tom. Blackstar. Het icoon der iconen van de rockmuziek. Op 10 januari 2018 is het twee jaar geleden dat Bowie, één van de grootste bezilers van de popmuziek het leven liet….

Als er iemand een waardig eerbetoon verdient is het Bowie wel. Major Tom –- A David Bowie Tribute is zo’n fantastisch eerbetoon. Tom Hannes (Zefiro Torna, eigen werk, Toneelhuis) vertolkt in deze tributeband David Bowie op een weergaloze manier … Hannes vertolkt Bowie niet… Hij metamorfoseert in Bowie tijdens deze show.

Volgens Serge Simonart (Humo en persoonlijke vriend van Bowie) komt de performance en de stem van Hannes gevaarlijk dicht bij de echte Bowie… ‘Het is de show waarvan ze hopen dat Bowie - mocht hij nog geleefd hebben - hem graag gebracht zou hebben’. De ziel van de artiest wordt tot in de kleinste details geëerd. Met precisie, poëzie en klasse’.

Het hele oeuvre van Bowie passeert de revue. Van Ziggy Stardust tot Blackstar. Dit alles wordt gebracht door een 11-koopige topband. De band is een samenraapsel van theatermakers, vormgevers en muzikanten. De gemeenschappelijke deler is hun fascinatie voor muziekiconen. Met naast Tom Hannes en bezieler Eric Engels (De Roovers, Martha Tentatief, Kapitein Winokio) nog heel wat schoon volk: Robby Cleiren (De Roovers, tg STAN), Kyoko Scholiers (UNM, eigen werk), Alban Sarens (Sir Yes Sir, Walrus), Marianne Loots (Froe Froe), Chris Cleiren (De Kakkewieten, Flowers for Breakfast), Mike Engels (De Fixkes), Bart Palmers (De Fixkes), Bootsie (Butsenzeller) en Fien Maris (Toneelhuis, Eisbär)

De voorstelling toerde eerder al in 2012 en 2013, toen hun held nog leefde. Legendarische shows in o.a. De Roma en op OLT Rivierenhof waren hier het gevolg van. Op algemene aanvraag maakt de groep nog een ronde door Vlaanderen. Speciaal hiervoor werd de voorstelling voorzien van een special treatment voor het publiek. Bowies latere - en zelfs het allerlaatste werk – ontbreken niet in de show. Van Ziggy Stardust en de Serious Moonlight Tour over Blackstar en terug...Wham Bam Thank You Man!

locatieMimuze, Brasschaatsteenweg 268B, 2920 Kalmthout

OptredenStaand

deuren20u00

optreden Major Tom20u45

ticketprijs€17.00*